Cartas Mojadas

6 OCT. 2021

cross

PROGRAMA

9.00
Projecció ‘Cartas Mojadas’

11.40
Ponència Paula Palacios (directora) & l’ONG Open Arms

Milers de persones han travessat el Mediterrani els
últims anys tractant d’arribar a Europa. Cartas Mojadas explica, mitjançant una veu misteriosa des del fons del mar, l’epopeia més tràgica  de la nostra història contemporània.

Seguint cartes escrites de mares a fills, la veu acompanya el vaixell de l’ONG Open Arms en la seva missió més dramàtica, lluitant per salvar 550 persones d’un naufragi.

Després trasllada l’espectador als carrers de París, on la violència policial contra els immigrants contrasta amb l’esforç invertit per arribar a Europa.

Oblidant que es tracta d’una història real, la situació empitjora quan la pel·lícula ens porta a bord d’un vaixell de guardacostes libi, el lloc més perillós del món, on es maltracta i s’esclavitza éssers humans.

Paula Palacios | 2020 |
Espanya | 81 min

Informació

IDIOMA: francès, anglès, espanyol, àrab, eritreu
Subtítols: Castellà

Recomanat a partir de 12 anys, i indicat per a les següents matèries: Ciències Naturals, Llengües anglesa i castellana, Valors ètics, Humanitats, Socials i Cicles Formatius Grau Mitjà i Superior.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Premi del públic secció oficial documental, 23è Festival de Málaga 2020

Premi del públic secció documentals i Premi Cima millor cineasta, Ourense Film Festival 2020

secció oficial Spanish Cinema, SEMINCI 2020

Secció Panorama, Autoras Españolas 2020

Finalista Premis Goya 2021

Millor documental i Premi Historias con Sentido, Festival de Cine i Televisió del Reino de León 2021

Crèdits

Direcció i guió – Paula Palacios  
Productora – Morada Films amb la col.laboració del ICAA (Ministeri de Cultura) i Aljazeera Documentary Channel
Productora – Paula Palacios 
Productor Executiu – Carlo D’Ursi  
Productors Associats – Isabel Coixet, Christoph Jörg 

Ponència

Paula PAlacios
& Open Arms

PAULA PALACIOS

Fa quinze anys que treballa com a documentalista des de les productores que ella dirigeix a Madrid i París.

El seu treball ha estat vist i premiat en nombrosos festivals, i els temes sobre dones i migració son el seu principal interès. S’ha guanyat el respecte de la comunitat documentalista internacional i en especial al Món Àrab, on ha filmat més de 25 documentals. Ha produït i dirigit per a cadenes com Aljazeera Documentary Channel, Aljazeera English, ARTE France, Public Sénat, France 3.

L’estiu de 2020 s’estrenava a la Secció Oficial del Festival de Màlaga el seu primer llargmetratge cinematogràfic Cartas Mojadas, que té el suport d’Isabel Coixet, i el finançament de l’ICAA i d’Aljazeera Documentary Channel.

En aquests moments treballa en la direcció del seu pròxim documental: Mi querido hermano Alí, pel·lícula que porta 10 anys filmant. També està dirigint una sèrie sobre el Mundial de Futbol de Catar 2022. A Madrid, dirigeix l’espai La Morada de Malasaña, que compta amb una petita sala de cinema per a visionats públics i privats.

OPEN ARMS

Es una organització no governamental i sense ànim de lucre amb una missió principal: protegir al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa; i també informar i formar a terra per aconseguir que les persones que migren puguin prendre les seves decisions amb total llibertat i coneixement.

Es dediquen a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mar Egeu i al Mediterrani Central, a protegir la vida dels més vulnerables en l'emergència a terra, i a construir alternatives a la migració irregular en països com el Senegal, per dotar de recursos a les persones a través de la informació i sensibilització comunitàries. En paral·lel, amb la denúncia de totes les injustícies que estan passant i ningú se n’adona.

Tot va començar amb unes fotos de nens ofegats en una platja. Pensen:  ” . . . si nosaltres ens dediquem al salvament marítim i ho fem a les nostres platges, per què allà s'estan morint i ningú no els ajuda?”