Eating Our Way to Extinction

17 NOV. 2022

cross

secció:
OLOT.DOC ESCOLES

9.00
Projecció 'Eating Our Way to Extinction'

11.15
Ponència Amb Gustavo Duch

El fascinant documental Eating Our Way to Extinction revela la veritat que no tothom gosa dir sobre la indústria alimentària. Farà canviar de manera radical la nostra percepció de les crisis ecològiques actuals i ens farà peremptòria la necessitat del canvi.

Aquest poderós documental ens envia un missatge simple, però impactant. Descobreix veritats dures de pair en abordar el problema més urgent de la nostra generació: “el col·lapse ecològic”.

2021 | UK | 82 min

Informació

VERSIÓ ORIGINAL ANGLESA
SUBTITULADA AL CATALÀ

subtitulació versió catalana amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals - Departament de Cultura- Generalitat de Catalunya)

RECOMANADA A PARTIR DE 12 ANYS

PREMIS I RECONEIXEMENTS


Crèdits

Direcció - LUDO BROCKWAY, OTTO BROCKWAY
Narradora - KATE WINSLET
Fotografia - PAUL BARTON, LUDO BROCKWAY
Edició - OTTO BROCKWAY
Productores - BROXSTAR PRODUCTIONS, SEINE PICTURES
Producció - KIAN TAVAKKOLI, LUDOVIC BRAOCKWAY, MARK GALVIN
Producció Executiva - KATE WINSLET, SIR RICHARD BRANSON, MAGNUS HOLLONED ABEL SMTH, IVAN ORLIC, LAUREN MEKHAEL, JAMES WILKS, JOSEPH PACE, SUSAN  VITKA, KRISTY PETRILLO, GWYN WHITTAKER, NIKLAS ADALBERTY, KYLE VOGT, LORETA & CHRIS STADLER, CAROLINE GABEL, MATHEW GLOVER, JANE LAND, REBEKAH CAUDWELL, NICOLAS DUPART, ROGER LIENHARD, LARRY O’CONNOR, INTERNATIONAL BUSINESS
ASSOCIATION, MICHAEL PHILIPPS, NICOLE & CATHLEN IHASZ, REIDAR LORENTZEN, PRINCE HALED BIN AWLEAD

Ponència

Gustavo Duch

El seu besavi Francesc va exercir de cafeter al casino del poble, de vigilant d’escorxador, de sabater, de faroner, …… i més d’un dia de jugador professional de cartes. I, com quasi tots en el poble, hortolà al pati de casa seva. Pare d’Irene i Xavier, company d’Eva, veterinari de capçalera, investigador, escriptor i narrador transhumant. I, a l’hort del besavi, aprenent d’hortolà.

Va posar en marxa, i en va ser el director fins al 2019, l’associació “Veterinaris sense fronteres” per donar suport a les poblacions camperoles en dificultats. I l’alegra saber que van fer molt i que es fa molt. Des del 2011 forma part de la revista “Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas”, en espai de pensament crític dels moviments que defensen quelcom tan necessari com transformador: “un món rural viu”. Té la seva llar activista a la cooperativa “El pla sencer”, un lloc d’agitació social, que compagina com a professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’experiència d’observar, estudiar i denunciar, també la de conèixer alternatives, s’ha convertit en cents d’articles de premsa que guarden les hemeroteques, i uns quants llibres, Com que explicar és una altra manera de caminar, també escriu narracions, contes i poesies que, sense saber ben bé com sorgeixen, el deixen parat, el fan pensar i li agrada de compartir.

Com que encara busca respostes, va pensar que era el moment de preguntar a qui coneix bé els secrets de la Terra. Una collita de versos íntims i converses són el diàleg amb qui viu a l’interior de la terra, i amb un pastor que viu formant part de la terra.