I AM GRETA

5 OCT. 2021

cross

PROGRAMA

9.00
Projecció ‘I AM GRETA’

11.40
Ponència SANTIAGO VILANOVA
& GISELA TORRENTS

La història de l’activista climàtica adolescent Greta Thunberg s’explica de manera convincent com mai abans s’havia vist en imatges en aquest documental íntim del director suec Nathan Grossman.

En Grossman segueix la Greta  -una estudiant tímida amb la síndrome d’Asperger- des de la seva vaga escolar unipersonal per a l’acció climàtica fora del Parlament suec fins al seu ascens a la prominència global, a mesura que es desencadenen vagues escolars a tot el món.

La pel·lícula culmina amb el seu extraordinari viatge impulsat pel vent a través de l’Oceà Atlàntic per parlar a la Cimera  de l’Acció Climàtica de l’ONU, a la ciutat de Nova York.

OLOT.DOC té el privilegi de poder oferir la primera projecció del documental I am Greta (“Jo sóc la Greta”) en sala de cinema en territori nacional.

Nathan Grossman | 2020 |
Suècia | 97 min

Informació

Idioma: Anglès, Suec
Subtítols: Castellà

Recomanat a partir de 12 anys,
i indicat per a les següents
matèries: Ciències Naturals,
Llengües anglesa i castellana,
Ètica, Humanitats, Socials i Cicles Formatius Grau Mitjà i Superior.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Selecció oficial Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica La Biennale di Venezia 2020

Selecció oficial Tiff (Toronto International Film Festival) 2020

Crèdits

Direcció - Nathan Grossman
Productora - B Reel Films, Hulu
Productors - Cecilia Nessen,
Fredrik Henning
Productors Executius - Peter Modestij, Pelle Nilsson, Dana O’Keefe, Philip Westgren, Axel Arnö, Mandy Chang, Christiane Hinz, Helena Ingelsten, Jutta Rug
Direcció de Fotografia - Nathan Grossman
Música - Jon Ekstrand, Rebekka Karijord
Edició - Hanna Lejonqvist,
Charlotte Landelius
Guió - Olof Berglind

Ponència

SANTIAGO VILANOVA
& GISELA TORRENTS

Dues mirades i experiències complementàries, amb gairebé cinquanta anys de diferència, d’activistes i professionals dedicats al medi ambient i l’ecologia debatran sobre la cimera del clima, el fenomen Greta Thunberg i el futur del planeta.

© Ferran Nadeu / El Periódico de Catalunya

SANTIAGO VILANOVA i TANÉ (Olot, 1947),
periodista, escriptor i consultor ambiental

Exdirector de Diario de Barcelona (1983-84), Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme. 

Exdirector de la revista Userda; president de l'associació Una Sola Terra i cofundador d’Els Verds-Alternativa Verda. Ponent de la secció d´Ecologia de l´Ateneu Barcelonès. 

Autor de més de vint llibres d´assaig i quatre novel·les ecologistes. Entre les seves darreres publicacions destaquen L´ànima del volcà (Base, 2015), Salvem els nostres volcans (Curbet, 2017) i L´emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse (Edicions 62, 2021), 

És també artista pintor. El Museu de la Garrotxa li va dedicar una exposició antològica de la seva obra del setembre al novembre del 2016 amb el lema "Paisatges volcànics i paradisos oceànics”.

Membre de les associacions Journalistes écrivains pour la Nature et l´Ecologie (JNE) i European Network for Ecological Reflection and Action (ECOROPA).

GISELA TORRENTS i  MONEGAL (Tarragona, 1994),
consultora internacional en canvi climàtic

Ambientòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona amb un Postgrau en Diplomàcia del Canvi Climàtic. 

Actualment exerceix com a consultora internacional en canvi climàtic, gestionant projectes finançats per donants multilaterals en països del Sud Global i emergents d'Europa de l'Est, Sud-amèrica, Amèrica Central i el Carib, sempre amb enfocament en gènere, desenvolupament sostenible, economia circular i energies renovables.

D'altra banda, s'ha dedicat a l'activisme polític per a la justícia climàtica a través del seguiment de les negociacions internacionals de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC per les sigles en anglès) des de la COP22, com a delegada de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

Finalment, treballa en la divulgació de l'ecologisme, la justícia climàtica, les relacions Nord-Sud i l’eco feminisme per a diferents públics.