King of the Cruise

8 OCT. 2021

cross

PROGRAMA

19.30
Projecció 'King of the Cruise'

21.00
Ponència Gaspar Hernàndez

Un ric i extravagant baró escocès passa el seu temps en creuers escandalosos entre parelles romàntiques, famílies benestants, personal treballador i gent gran jubilada. Una micro societat flotant atractiva per a alguns, estranya per a molts d’altres.

King of the Cruise (“El Rei del Creuer”) segueix el baró Ronald Busch Reisinger d’Inneryne en un dels seus molts creuers de vacances decadents.

És un home de noblesa hereditària, extrema riquesa, d’uns setanta-dos anys, amb cinc fills, una dona, un castell, diverses cases, una gran gana i ple d’increïbles històries de vida.

El baró fa una primera impressió d’home fort, presumint del seu estatus i enfilant històries de vida extravagants mentre s’exhibeix a la coberta del vaixell amb la seva vestimenta feudal i una capa de rei.

Però aquest documental ens porta a una mirada més atenta per descobrir-nos alguna cosa més gran: un desig humà de reconeixement i validació. Com més revela el baró sobre la seva fastuosa vida i estatus a la gent d’ a bord, més comencem a endevinar els seus veritables motius i a qüestionar si la seva riquesa no és una càrrega.

Sophie Dros | 2019 |
Països Baixos | 74 min

Informació

IDIOMA: anglès, rus, noruec, francès, filipí
Subtítols: català

PREMIS I RECONEIXEMENTS

World Premiere, International Documentary Filmfestival Amsterdam 2019 (IDFA)

Greek Premiere, Thessaloniki Documentary Film Festival 2020

New Zealand International Film Festival 2020 (NZIFF)

CPH:DOX 2020

Zurich Film Festival 2020

Munich International Documentary Festival 2020

Crèdits

Direcció - Sophie Dros
Productora - Halal Amsterdam 
Direcció de fotografia - Boas van Miligen Bielke
Edició - Erik ten Brinke
Música - Thomas Goralski 
Productors - Olivia Sophie van Leeuwen, Gijs Kerbosch, Roel Oude Nijhuis, Gijs Determeijer 

Ponència

GASPAR HERNÀNDEZ

escriptor i periodista,
(La Vall d'en Bas, 1971)

Dirigeix i presenta el programa "L'ofici de viure" a TV3, i a Catalunya Ràdio.

"L'ofici de viure" és un dels programes més escoltats de la ràdio en català a Internet. Ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona, per la seva "innovació i rigor", segons el jurat. La versió televisiva de TV3 ha guanyat el premi Zapping, pels valors que transmet.

L’interessa la conducta humana, la psicologia i l’espiritualitat.

Com a escriptor, és autor de les novel.les El silenci (Premi Josep Pla 2009), La Terapeuta i La dona que no sabia plorar, totes publicades a Columna. També els assajos No sóc d’aquest món (Edicions B) i L’art de viure. El seu darrer llibre és l'assaig La llibertat interior (Columna).

Durant set anys va co-presentar el programa de crítica literària “El book insígnia” per a 42 televisions locals. En el passat, en una altra vida, dirigia i presentava programes informatius a Catalunya Ràdio. Durant vuit anys va presentar l’informatiu “Catalunya Nit”, i, durant l’estiu, “El matí de Catalunya Ràdio”.