NAVALNY

19 NOV. 2022

cross

secció:
OLOT.DOC | Públic General

19.30
Projecció ‘Navalny’

Presentació a càrrec de JEP COSTA, President del Cine Club Olot

21.35
Ponència amb CARMEN CLAUDÍN i MARC MARGINEDAS

Apassionant i íntim, el documental Navalny es desenvolupa a ritme de thriller mentre segueix el líder opositor rus en la seva recerca per a identificar els homes que el van enverinar l’agost del 2020.

Rodat a Alemanya mentre succeïa la història, ofereix una visió excepcional de la investigació. “Les parets parlen” i Navalny els dona la paraula. Però també és un retrat del líder que no es deixa intimidar per res, ni tan sols pel propi enverinament.

2022 | EUA | 98 min

Informació

VERSIÓ ORIGINAL RUSSA/ANGLESA
SUBTITULADA AL CATALÀ

subtitulació versió catalana amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals - Departament de Cultura- Generalitat de Catalunya)

sessió amb la col.laboració del Cine Club Olot

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Premi del públic al millor documental al prestigiós Sundance Film Festival 2022

Crèdits

Direcció - DANIEL ROHER
Fotografia - NIKI WALTL
Edició - LANGDON PAGE, MAYA DAISY HAMKE
Música - MARIUS DE VRIES
Productores: CNN FILMS, HBO MAX,  FISHBOWL FIMS, COTTAGE M
Producció Executiva - AMY ENTELIS, COURTNEY SEXTON, MARIA PEUCHIKN
Producció - DIANE BECKER, MELANIE MILLER, SHANE BORIS

Ponència

CARMEN CLAUDÍN i MARC MARGINEDAS

CARMEN CLAUDÍN

Investigadora sènior associada del CIDOB, (Barcelona Centre for International Affairs), on ha estat directora de recerca i directora adjunta durant molts anys.  Té un Màster en Filosofia per la Universitat de la Sorbonne-París i, on també va cursar un postgrau en Història, especialitzat en història russa i soviètica.

Autora del llibre ‘Lénine et la révolution culturelle’ (La Haye: Mouton, 1975), traduït a l'anglès i a l'espanyol i també d’un gran nombre d’articles  sobre temes soviètics i postsoviètics per a revistes i diaris. Ha viatjat extensament per tota la regió i ha estat observadora electoral de l’OSCE a Tadjikistan, Rússia, Belarús i Ucraïna.

Forma part del patronat del Migration Policy Group, Brussel·les. És membre del Consell Assessor de l'Oficina Regional de Cooperació i Pau a Europa (ROCPE), amb seu a Viena, del Grup d'Estratègia UE-Rússia, convocat pel European Council on Foreign Relations (ECFR), i del Consell Editorial d'Esglobal (abans Foreign Policy edició espanyola). Les seves principals àrees d'interès són la política interna i exterior de Rússia i Ucraïna, els conflictes en l'espai postsoviètic i els processos de reforma en les societats postsoviètiques. Parla castellà, català, francès, anglès i rus.

MARC MARGINEDAS

Periodista Corresponsal i enviat especial per a El Periódico de Catalunya des del 1995. Va començar la seva carrera al nord d’Àfrica, on va cobrir la guerra civil algeriana dels noranta. Després, va anar a Rússia durant dos períodes, (1998 - 2002) i (2015 - 2022). A Moscou, va ser testimoni dels últims anys de la presidència de Borís Ieltsin, i de com Vladímir Putin va arribar al poder, amb les consegüents guerres iniciades un cop instal·lat al Kremlin.

Ha fet cobertures a l'Afganistan, a l'Iraq, al Sudan i al Líban. Ha estat present a les revolucions de l'anomenada 'Primavera Àrab' a Tunísia, Líbia i Síria, i als conflictes armats que hi van aparèixer després. L’Estat Islàmic el va segrestar a Síria el 2001. Va ser alliberat sis mesos després.

Va estudiar Periodisme a la Universitat de Navarra, i obtenir un diploma de postgrau en Relacions Internacionals a la Universitat d'Amsterdam l'any 1991. Parla anglès, francès, rus i àrab, i les seves dues llengües maternes, castellà i català.