THE PAINTER
AND THE THIEF

9 OCT. 2021

cross

PROGRAMA

19.30
Projecció ‘THE PAINTER AND THE THIEF ’

21.35
Ponència Francesc Miralles

Dos quadres desapareixen d’una galeria d’art el dia de la seva inauguració. Els lladres fugen i la pintora no para de buscar-los fins que en troba un.

Una història tan real com increïble, que protagonitza un dels lladres a qui la mateixa artista demana retratar. Així comença aquesta commovedora història d’amistat, expiació i capacitat creadora.

The Painter and the Thief (“La Pintora i el Lladre”) és un documental extremadament impactant i alhora una d’aquestes grans històries de la vida que retrata la fascinant, complexa i incondicional amistat entre la pintora txeca Barbora Kysilkova i Karl Bertil-Nordland, un dels lladres que va robar un dels seus quadres més estimats.

Benjamin Ree | 2020 |
Noruega - USA | 106 min

INFORMACIó

IDIOMA: anglès, noruec
Subtítols: castellà

PREMIS I RECONEIXEMENTS

World Cinema Documentary
Special Jury Award, Sundance
Film Festival 2020

Golden Firebird Award, Hong Kong International Festival 2020

Audience Award, London Film Festival 2020

Crèdits

DirecTOR – Benjamin Ree 
Productora – Medieoperatorene, VGTV, Tremolo Productions
Direcció de fotografia – Kristoffer Kumar
Edició – Robert Stengard
Música – Uno Helmersson  

Ponència

FRANCESC MIRALLES

Tot un referent en el camp del desenvolupament personal i ha escrit nombrosos llibres d’èxit internacional.

Nascut a Barcelona, es va llicenciar en Filologia Alemanya i ha treballat com a editor, periodista i facilitador artístic. Actualment fa conferències arreu del món i escriu a mitjans com El País Semanal i CuerpoMente, a més de treballar a RNE.

Entre molts d’altres, és coautor del llibre Ikigai, traduït a 60 idiomes, que ha ocupat els primers llocs de best-sellers a USA, UK, Holanda, Turquia i l’Índia, on fa dos anys que és nº 1 de no-ficció.

Treballa el desenvolupament personal a través del propòsit vital, l’art i l’autodescobriment. A més d’impartir cursos d’escriptura creativa i de Piano Satori -un mètode intuïtiu per tocar sense partitura-, és un expert en noves tendències en el camp de la psicologia i l’espiritualitat.

Dues paraules japoneses per viure millor:

Ikigai es tradueix com a “propòsit vital”, i implica esbrinar què ens apassiona i què podem aportar als altres. Tothom té un ikigai. Alguns ja l'han trobat, d’altres el porten dins però encara l’estan cercant.

Ichigo-Ichie és un concepte propi de la cerimònia del te que es pot traduir com “el que estem vivint aquí no es repetirà mai més”, i ens ensenya a viure cada moment de manera plena.

Francesc Miralles