Welcome To Chechnya

7 OCT. 2021

cross

Programa
ESCOLES

9.00

Projecció 'WELCOME TO CHECHNYA'

11.40
Ponència amb Krzysztof Charamsa

Programa
Públic General

19.30

Projecció 'WELCOME TO CHECHNYA'

21.35
Ponència amb Krzysztof Charamsa

David France, el director nominat als premis Oscar per Cómo sobrevivir a una epidemia, ens acosta al dia a dia d’un grup d’activistes que lluiten contra la “neteja” governamental anti-LGBTQ+ que impera a la República Russa de Txetxènia, i que té com a finalitat detenir, torturar i executar aquest col·lectiu.

Els documentalistes arrisquen la vida conjuntament amb els activistes per donar a conèixer aquestes atrocitats tan poc denunciades mentre protegeixen la identitat de les víctimes canviant les seves cares mitjançant tècniques de “deepfake”.

Welcome to Chechnya (“Benvingut a Txetxènia”) és un documental impactant, i una denúncia emotiva i vital de la persecució de masses.

David France | 2020 | EEUU | 107 min

Informació

IDIOMA: rus. txetxè, anglès, francès
Subtítols: català

OLOT.DOC ESCOLES: recomanat a partir de 14 anys, i indicat per a les següents matèries: Llengues anglesa i catalana, Valors ètics, Humanitats, Socials i Cicles Formatius Grau Mitjà i Superior.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Premi del públic (Panorama) i premi Amnistia Internacional, 70 Berlinale 2020

Premi del públic, Hot Docs 2020

Millor edició, Sundance 2020

Premi a la millor producció, DOC NYC 2020

Nominat a millor documental i efectes visuals, 93a edició dels premis Oscar 2021

Crèdits

Direcció - David France
Productora - HBO Documentary Films, Bertha Doc Society Journalism Fund, BBC Storyville, Maylo Films, Ninety Thousand Words, Palette Fund, Public Square Films  
Guió - David France, Tyler H. Walk
Música - Sacha Galperine  
Direcció de Fotografia - Ascoli Kurov, Derek Wiesehahn
Edició - Tyler H. Walk

Ponència

KRZYSZTOF CHARAMSA

teòleg, filòsof i bioètic,
(Gdynia, Polònia, 1972)

Des de 1997 és capellà. Va estudiar a Polònia, Suïssa i Itàlia. Durant molts anys va ser professor de teologia i antropologia a dues universitats pontifícies a Roma, i treballava al Vaticà com a oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, l’antiga Santa Inquisició, i com a secretari adjunt de la Comissió Teològica Internacional, el màxim òrgan consultiu de l’Església Catòlica.

Les seves conviccions canvien quan s’adona de les injustícies i la falta de coneixement humà al sistema del poder religiós, especialment pel que fa a l’orientació sexual de les persones.

Després d’un dur procés d’alliberament personal, el 3 d’octubre de 2015 surt de l’armari com a protesta i denúncia de l’homofòbia de l’Església Catòlica.

Trencar el silenci va ser el seu acte de desobediència al sistema del poder religiós. Com a resultat, va ser automàticament, i sense un procés just, expulsat del seu lloc de treball al Vaticà i a les universitats, i suspès com a sacerdot.

Actualment viu a Catalunya. Es dedica a la defensa dels drets de les dones i de les minories sexuals LGBTIQ+.

És escriptor i conferenciant. És autor de quinze llibres i de més de cent articles. Entre els seus últims llibres destaquen: La primera pedra. La meva rebel·lió enfront de la hipocresia de l’església, publicat en vuit llengües (inclosa la catalana) i Dos homes, set pecats. Diàlegs sobre un món que ha de canviar, escrit amb el seu company Eduard Planas.

Està convençut que la desigualtat i la manca de respecte de les nostres diferències son el veritable pecat capital i l’arrel de molts altres mals. Les societats, com les religions, per canviar necessiten el coratge de la nostra desobediència cívica a qualsevol mena d’injustícia (www.kcharamsa.com).