A HOUSE MADE OF SPLINTERS

27 OCT. 2023

cross

secció:
OLOT.DOC ESCOLES

9.00
ENTRADA I PRESENTACIÓ ACTE

9:25
Projecció ‘A HOUSE MADE OF SPLINTERS ’

11.20
Ponència amb FUNDACIÓ VICENTE FERRER

En un lloc que la guerra de l’Est d’Ucraïna ha empobrit i assolat, on la drogoaddicció i l’alcoholisme projecten una ombra molt llarga, trobem un refugi segur per a infants que han estat separats temporalment dels pares en ser víctimes de la pròpia violència domèstica.

El documental segueix quatre infants, separats dels pares per sentències judicials, que esperen el seu destí, mentre un grup d’entregades treballadores socials creen petits moments d’alegria i respir en unes infàncies que podrien perdre’s per sempre.

Un dels grans documentals del 2022, que captura la crua realitat de la guerra russo-ucraïnesa des de les entranyes.

2022 | Dinamarca-Ucraïna-Suècia | 87 min

INFORMACIó

VO en ucraïnès i rus (*)

* Subtitulat al català amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals - Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya)

sessió per a alumnes d’ESO, Batxillerat i Graus

presentació i moderació de la ponència a càrrec d'Albert Brosa

FESTIVALS, PREMIS, CRÍTIQUES

(2022) Millor direcció - documental (World cinema) al Festival de Sundance 2022.
Nominat a Millor documental als Premis del Cine Europeu. Nominat a millor documental als Premis Independent Spirit. Golden Alexander International Competition Thessaloniki
Festival. Dragon Award – Best Nordic Documentary, Göteborg Film Festival. Millor documental al Politiken Dox CPH.DOX.
(2023) Nominat a millor documental als premis Oscars.

Jaca Seale (The Guardian): “Aquesta extraordinària pel·lícula sobre nens ucraïnesos és gairebé impossible de suportar, ….”

Crèdits

Direcció: Simon Lereng Wilmont
Productores: Final Cut for Real, Donkey Hotel, Stoy, Moon Man

Ponència

FUNDACIÓ VICENTE FERRER

La Fundació és una ONG de desenvolupament compromesa des del 1969 amb el procés de transformació d’una de les zones més empobrides del sud de l’Índia: els estats d’Andhra Pradesh i Telangana.

Implementa un Programa de Desenvolupament Integral que engloba set àrees: Educació, Sanitat, Dones, Persones amb Discapacitat, Ecologia, Habitatge i Esports.

A Espanya neix l’any 1996 per recolzar la tasca de l’equip a l’Índia, amb l’objectiu d’aconseguir més difusió i fons econòmics, i per sensibilitzar la població espanyola de la necessitat de transformació dels estats on es treballa. El seu model de desenvolupament coincideix amb el conjunt de propostes globals de l'ONU per assolir els objectius de desenvolupament sostenible el 2030.

Vicente Ferrer