Petitet

24 OCT. 2023

cross

secció:
OLOT.DOC | Públic General

17.00
Projecció 'PETITET'

Presentació a càrrec de MANEL MORENO, President de l’Associació Gent Gran Olot

La programació es complementarà amb una “sessió disco 70/80 amb piscolabis

Petitet, un ex músic gitano barceloní, va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba catalana a l’escenari d’un gran teatre de Barcelona, i ara, per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos -genials però indisciplinats- i aconseguir el miracle que s’entenguin com “una orquestra simfònica”.

“…. Als gitanos, el que ens succeeix, és que quan diem alguna cosa la fem”.

2018 | Espanya | 90 min

Informació

VO en català i castellà

ENTRADA 5€ | GRATUÏTA PER ALS
SOCIS DE L’ASSOCIACIÓ GENT GRAN OLOT

Gent Gran OlotDisco 80 Olot

FESTIVALS, PREMIS

(2018) Premi del públic al DocsBarcelona. Millor documental i Premi del públic al FIC-CAT.
(2019) Millor documental als Premis Gaudí 2019.

Crèdits

Direcció: Carles Bosch
Productores: Lastor Media, Turkana Films, Vilaüt Films i Televisió de Catalunya

Director

CARLES BOSCh

Cineasta i periodista, ha obtingut el reconeixement nacional i internacional per la seva nominació als Oscar amb el seu documental Balseros (2003), i ha estat guanyador dels Premis Goya i Gaudí pel seu documental Bicicleta, Cullera, poma (2010), on relata la lluita contra l’Alzheimer de Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat.

Anteriorment, va treballar com a reporter internacional de guerra entre l’Iran i l’Iraq, l'ocupació soviètica de l'Afganistan, la guerra dels Balcans, la primera guerra del Golf i els enfrontaments a Irlanda del Nord, entre d’altres.

Va ser cofundador del mític programa de televisió de Catalunya 30 minuts.

“La història que em va explicar Petitet tenia un preciós punt de partida: un home que li promet a la seva mare moribunda que complirà un somni quasi impossible”.

“El meu llargmetratge no és un documental hospitalari. I tampoc un musical. Que el meu protagonista sigui un gran músic en hores baixes i que estigui malalt és solament circumstancial. La història principal, és la crònica diària d'una carrera d'obstacles -a vegades dura i de tant en tant divertida-. És la lluita desigual d'un somiador contra totes les circumstàncies”.