Exposure

26 OCT. 2023

cross

secció:
OLOT.DOC | Públic General

19.30
ENTRADA I PRESENTACIÓ ACTE

19:40
Projecció ‘EXPOSURE’

21.10
Ponència amb MÒNICA VERGE i FOLIA i MERI PUIG i REBUSTES

Una expedició d'onze dones comunes i corrents del món Àrab i d'Occident arrosseguen juntes, contra vent i marea, trineus de seixanta-vuit kilograms de pes a través del gel de l'Àrtic que desapareix ràpidament i es converteixen en l'últim equip de la història en arribar al Pol Nord.

La directora Holly Morris i el seu equip filmen la lluita d’aquestes aventureres que trenquen tabús, capitanejades per la veterana exploradora polar Felicty Aston, sobrevivint a la congelació, als ossos polars, al sexisme i fins i tot al dubte de si mateixes, en una història de resiliència, supervivència i ciutadania global.

2022 | EE UU | 88 min

Informació

VO en anglès i altres (*)

* Subtitulat al català amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals - Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya)

Entrada 5€ | gratuïta per als socis del CENTRE EXCURSIONISTA D’OLOT

première a Espanya

presentació i moderació de la ponència a càrrec d'Albert Brosa

CEntre Excursionista Olot

FESTIVALS, PREMIS, CRÍTIQUES

(2022) Premis a a Kendall Mountain, Bif, DCEFF, Impact Docs Awards, FIFAV, NY Wild, Doclands, Woodstock, Breck Film, Jackson
Wild, ...

(Film Threat): “Un meravellós documental que exalta l’esperit humà per conquistar l’invencible”

Crèdits

Guió i Direcció: Holly Morris Productores: Powderkeg Studios, Blum House Producció: Holly Morris, Eleanor Wilson, Michael Kovnat, Jill Mazursky

Ponència

MÒNICA VERGE I FOLIA, i MERI PUIG i REBUSTES

MÒNICA VERGE i FOLIA

Va començar a escalar i fer esquí de muntanya a 18 anys, i gràcies a un monitor, va arribar a fer un 8000!

Això era l'any 1978. A partir d'aquell moment feia esquí de muntanya i escalada, a tots els Pirineus, de l’Aragó, Catalunya i França.

Aleshores poques noies feien alpinisme, fins que va conèixer les que van organitzar la “Primera Expedició Femenina” de tot l'estat a l'Himàlaia, al cim del Kangtega, de 6800 m, al Nepal. Era el maig del 1984. Amb la Magda Nos, el 1989 va fer el cim del Cho Oyu, 8201 m.

Meri Puig

MERI PUIG i REBUSTES

A 15 anys comença la seva trajectòria com a esportista, escaladora i alpinista, amb ascensions a tota Espanya, els Alps, i la Rabada-Navarro del Naranjo de Bulnes, amb l’Anna Massip.

Al 1984 va liderar la “Primera Expedició Femenina” al cim del Kangtega, a l'Himàlaia, fent equip amb cinc companyes més.

Després, al 1988, va formar part d'una expedició a l’Everest per la ruta dels Iugoslaus vessant Oest, sent la primera dona del nostre país en intentar arribar el cim, fins a arribar a una l'altitud de 7.500 m.